بانک خازنی و اصلاح ضریب توان

بانک خازنی و اصلاح ضریب توان

بانک خازنی و اصلاح ضریب توان

در یک مدار با بارهای کاملاً مقاومتی، شکل موج جریان و ولتاژ با هم هم‌زمان هستند. حال اگر در مدار بار راکتیوی مانند خازن یا سلف وجود داشته باشد انرژی ذخیره شده در این نوع بارها باعث به وجود آمدن اختلاف بین شکل موج ولتاژ و جریان می‌شود.
این انرژی به منبع باز می‌گرددبدون آنکه تأثیر مثبتی در عملکرد بار داشته باشد. به این ترتیب یک مدار با ضریب توان پایین در مقایسه با یک مدار با ضریب توان بالا نیازمند جریان بیشتری برای ایجاد مقدار ثابتی از توان واقعی است؛ درچنین مواقعی است که مبحث بانک خازنی و اصلاح ضریب توان مطرح می‌شود.

ضریب توان:

در یک سیستم الکتریکی متناوب، ضریب توان به نسبت توان واقعی سیستم به توان ظاهری آن گفته می‌شود که مقداری بین صفر تا یک دارد.

توان واقعی به توانایی یک مصرف کننده در تبدیل انرژی الکتریکی به شکل‌های دیگر انرژی گفته می‌شود و توان ظاهری از اختلاف فاز بین ولتاژ و جریان به وجود می‌اید. با در نظر گرفتن نوع مصرف‌کننده‌های موجود امکان بزرگتر بودن توان ظاهری از توان واقعی وجود دارد.

کم بودن ضریب توان (بزرگ بودن توان ظاهری نسبت به توان واقعی) در یک مدار موجب بالا رفتن جریان در مدار و در نتیجه بالا رفتن تلفات در مدار و افزایش هزینه‌ها می‌شود. در برخی کاربردها بجای اصطلاح ضریب توان از کسینوس فی نیز استفاده می‌گردد.

در واقع ضریب توان میزان راندمان و کارکرد موثر را نشان می دهد. هر چه ضریب توان بالا تر باشد میزان راندمان بالاتری خواهیم داشت.

بانک خازنی و اصلاح ضریب توان

اصلاح ضریب توان:

اصلاح ضریب توان، به فرایند تعدیل ضریب توان از مقادیر کمتر از یک به نزدیکی یک گفته می‌شود که ممکن است در طول خطوط انتقال انرژی الکتریکی و نیز در پستهای تبدیل ولتاژ انجام شود تا به این‌صورت راندمان تبدیل ولتاژ بالا رود.

اصلاح ضریب توان در مراکز مصرف انرژی الکتریکی و به ویژه مراکز صنعتی به دلیل کاهش هزینه‌های تامین انرژی وصرفه جویی در هزینه انتخاب کابل و دیگر ادوات تغذیه انجام می‌گیرد.

در کل ضریب توان بالاتر باعث آزاد شدن ظرفیت خطوط انتقال ودر نتیجه کاهش هزینه‌های تو لید و انتقال انرژی الکتریکی می‌شود؛ لذا استفاده از تابلو برق خازنی در صنعت یک امر واجب است.

در چه مواردی نیاز به بانک خازنی و اصلاح ضریب توان داریم؟

– اگر ضریب قدرت تاسیسات الکتریکی ساختمان از 0.85 پایین تر باشد باید به شرکت برق منطقه ای جریمه برق را پرداخت نمود پس برای بالا اوردن ضریب قدرت باید خازن گزاری کنیم.

– اگر تلفات تاسیسات به دلیل پایین بودن ضریب قدرت بالا باشد با یک محاسبه ساده می توان فهمید که با خازن گزاری ضرف مدت کوتاهی تمام هزینه ها جبران شده و از آن به بعد سود محسوب می‌شود.

– در صورتی که قسمتی از تاسیسات بار اضافی داشته باشد و تقلیل امپراژ مد نظر باشد.

– اگر قرار باشد ماشین الات جدیدی به شبکه ای که ظرفیت ان پر شده اضافه شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در باره بانک خازنی و اصلاح ضریب توان می‌توانید با کارشناسان ما در دیجیآتی مشورت کرده و از تجربیات آنها بهره‌مند شوید.

این نوشته را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


بازار اتوماسیون (نیازمندیها) در دیجیآتی افتتاح شد. رد کردن